Hírek

Rutkai Borival és az Alma együttessel zárul az idei Gyerek Sziget

Ezen a hétvégén bezárulnak a  Generali Gyerek Sziget kapui, de még június 22-23-án mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában. A záró hétvégén fellép a Rutkai Bori Band és a Kiskalász, lesz Minimax fesztivál és az összes kedves helyszín is várja a gyerekeket és az egész családot egy utolsó, ingyenes nagyjátékra.

bővebben…

Apák napi bulival, Varró Danival és Szalóki Ágival vár ezen a hétvégén is az ingyenes gyerek birodalom

Most vasárnap lesz apák napja, így a Generali Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén őket (is) ünnepeljük: apák napi meglepetések készülhetnek több helyszínen is, szombaton pedig hatalmas, családi PomPom Party veszi kezdetét. Persze nemcsak az apukák bulizhatnak ezúttal sem: ezen a hétvégén koncertezik még Szalóki Ági gyerekzenekarával és Kovácsovics Fruzsina, itt lesz Radványi Balázs és Varró Dániel, de a gyerekek a Rippel fivérek tanodáját is kipróbálhatják!

bővebben…

Június második hétvégéjén folytatódik a Generali Gyerek Sziget

Gryllus Vilmos énekelteti meg a kicsiket a Gyerek Sziget második hétvégéjén, kacangára pattanhat mindenki a Bringás kalandparkban, 3D tollakkal napszemüvegek készülhetnek, lesz gólyalábas utcaszínház, és még megannyi más kaland várja a gyerekeket most szombaton és vasárnap is a Hajógyári-szigeten.  

bővebben…

Járjunk együtt a Zöld Úton!

Június első hétvégéjén (jún. 1-2.) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) is jelen lesz a Gyerekszigeten a Zöld Út Programmal.

bővebben…

Június első hétvégéjén startol a Generali Gyerek Sziget

A Hajógyári-szigeten egy egész hónapon át gyereknap lesz! Június 1. és 23. között ugyanis ezúttal is minden hétvégén egy hatalmas, mindenféle földi jóval megrakodott játszótéré változik a sziget, ráadásul minden program ingyenes. Az első hétvégén fellép Halász Judit, rajzfilmslágereket idéz meg a Daniel Speer Brass, lesz színház, különféle kreatív foglalkozások, kalandpark, komédia, és a szülők örömére retro videojáték sátorral is készülnek.

bővebben…

Interjú a Görbetükör Színi Társulattal

Vendégünk lesz idén a Görbetükör Színi Társulat, a világ legrosszabb gyerekeként ismert Kovács Róbert színháza is a Gyerek Sziget Generali Nagyszínpadán Hányszor mondjam még?! című előadásával.

bővebben…

Nagy utcaszínház a Generali Gyerek Szigeten!

Nagy izgalommal várjuk a június 9-ei délutánt, mert a Generali Nagyszínpad előtti téren utcaszínházi előadás vár minket.

bővebben…

Edisonplatform a Generali Gyerek Szigeten

Edisonplatform néven új gondolatformáló közösséget hozott létre a Bridge Budapest. Az Edisonplatform célja, hogy együttműködésre ösztönözze a gyerekek készségfejlesztéséhez kapcsolódó, tudásalapú szereplőket, hogy segítséget nyújtson a szülőknek a gyermekeik fejlesztését és jövőjét érintő kérdésekben.

bővebben…

Akrobatikus elemek, zsonglőrködés, tánc, cirkusz és mese a Generali Nagyszínpadon!

Az idei évben debütál a gyerek szigeten a Simorág TánCirkusz Ma No Mese (manómese) című előadásával június 16-án 11 órakor. Játékos a név: TánCirkusz.

bővebben…

Interjú Majó Tamással, a Gyerek Sziget műszaki vezetőjével

Tudtátok, hogy a Gyerek Szigetet minden pénteken felépítjük, majd vasárnap lebontjuk? A Gyerek Sziget műszaki vezetőjével készített interjúban izgalmas inforációkat tudhattok meg a fesztivál technikai hátteréről.

bővebben…

Ismét a gyerekeké lesz a Sziget – júniusban nyit a Generali Gyerek Sziget

Minden a gyerekekről fog szólni egy hónapon át idén is a Hajógyári-szigeten, június 1-23. között ugyanis hétvégente megnyit a Generali Gyerek Sziget. Rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, cirkuszi látványossággal, kézműves műhelyekkel, állatsimogatóval és sportprogrammal várják az egész családot.

bővebben…

Támogatóink